Behandelingen

Vachtverzorging vormt een belangrijk onderdeel van de dagelijkse omgang met je hond.
Dit is net zo belangrijk als eten, drinken, uitlaten, ravotten, etc.
Afhankelijk van de vacht van je hond zijn er verschillende behandelingsmethoden.


Wassen

Mijn salon beschikt over het meest moderne hondenbad. Tijdens het wassen controleer ik de hond op teken, die ik uiteraard meteen verwijder. Daarna droog ik de hond met de waterblazer, waardoor meteen alle losse haren uit de vacht worden geblazen. Ik kijk tevens naar de nagels.


Knippen

Afhankelijk van het ras knip ik de hond in model, sommige hondenrassen moeten geschoren worden met de tondeuse. Uiteraard overleg ik met jou over het gewenste kapsel.


Effileren

Met een speciaal getande schaal kan ik de vacht van de hond uitdunnen of inkorten, zonder dat er een “hakkerig” effect ontstaat.

Plukken en Strippen

Deze behandeling is vooral van belang bij ruwharige honden, deze moeten minimaal twee keer per jaar van hun dode bovenvacht worden ontdaan.
Plukken gebeurt met de hand en is pijnloos, omdat het om dood haar gaat, de nieuwe vacht kan weer aangroeien en de hond behoudt zijn “ruige” karakter.

Bij “strippen” breng ik meerdere lagen in de bovenvacht aan, dit moet wel iets vaker gebeuren dan een plukbeurt, maar is minder intensief voor je hond. Het ruwharige effect blijft zoals het hoort.


Kammen en Borstelen

Om een gezonde vacht te verkrijgen en te behouden is het belangrijk om je hond regelmatig te kammen en/of te borstelen. Vind je het lastig om te doen? Ik doe het met plezier voor je, ook tussen de trimbeurten van je hond door. Hierdoor voorkomen we klitvorming en huidproblemen en is je hond altijd een knappe verschijning.

Nagels en Ogen

Voor vaste klanten is het knippen van de nagels en vrijmaken van de ogen gratis.
Dit kan tussen de trimbeurten door, mits je een afspraak maakt.